Nieuws

Veldexcursie energiepark A59 in de Oranjepolder drukbezocht

Werkgroepen

30 bezoekers hebben zich ingeschreven om deel te nemen aan de werkgroepen voor invulling van natuur/biodiversiteit en sociale randvoorwaarden. U kunt zich nog tot 5 oktober inschrijven voor de werkgroepen via het formulier op de contactpagina.

Op zaterdag 27 juni 2020 heeft de gemeente een veldexcursie georganiseerd in de Oranjepolder, dicht bij de plaats waar het energiepark langs de A59 is gepland in 2023. De veldexcursie was bedoeld als afronding van de inspraakprocedure rondom het principeverzoek van Eneco en Shell voor de bouw van een zonnepark en het plaatsen van drie windmolens.

Wethouder duurzaamheid Marcel Willemsen is blij met de betrokkenheid en goede opkomst. “Ik ben van mening dat we hard moeten werken om Oosterhout aan de duurzame energie te krijgen. En daar is dit energiepark een belangrijk onderdeel van. Ik merk dat de meeste mensen voor zonneweides zijn en daar geen problemen mee hebben. Ook de twee windmolens dicht tegen de snelweg, is voor de meesten geen probleem. Maar die derde windmolen het dichtst bij de woonwijk, daar krijgen we als reactie: gemeente doe daar iets aan. Dat is dus een boodschap die we meekrijgen.”

Energiepark A59

Energiepark A59 is een gezamenlijk initiatief van de gemeente Oosterhout en Eneco.

Aanmelden voor nieuwsbrief

Blijf geïnformeerd over Energiepark A59 en meld je aan voor onze nieuwsbrief. Klik hier voor meer informatie.Contact

Slotjesveld 1
4902 ZP Oosterhout
duurzaam@oosterhout.nl

Proclaimer
Privacyverklaring