Nieuws

Terugblik Panoramapaviljoen A59 op zaterdag 12 september

Veel gestelde vragen

Tijdens de veldexcursie zijn er diverse vragen gesteld. De antwoorden op deze (veel)gestelde vragen zijn gepubliceerd op deze website onder vraag en antwoord.

Met het EnergieparkA59 wil de gemeente Oosterhout, samen met Eneco en Shell, een duurzaam energiepark realiseren in een klein deel van de Oranjepolder, tegen de snelweg A59. Eneco en Shell organiseerden op zaterdag 12 september een veldexcursie voor omwonenden en betrokkenen.

Flinke belangstelling
Ruim honderd geïnteresseerden maakten van de gelegenheid gebruik om deel te nemen met daarbij ook een bezoek aan het panoramapaviljoen. Voor deelname, was aanmelding vooraf vereist. Door de ontvangst in kleine groepjes werd voldaan aan de richtlijnen van het RIVM. Ook was door deze aanpak persoonlijk contact en directe dialoog goed mogelijk.

Panoramapaviljoen
Medewerkers van Eneco en Shell waren beschikbaar voor het beantwoorden van vragen. Die richtten zich onder meer op mogelijke geluidsoverlast en slagschaduw van de windmolens. Ook de biodiversiteit in het gebied kwam regelmatig ter sprake. Verder waren er onder andere vragen over de gevolgen voor natuur en landschap. Middels een panoramapaviljoen kreeg men een goed beeld van de positie van het park in het landschap.

Evaluatieformulier
Na afloop konden bezoekers een evaluatieformulier invullen. Uit de evaluatie blijkt dat het merendeel van de bezoekers de zorgvuldigheid van de procedures waardeert. Ook geeft men aan antwoord te hebben gekregen op belangrijke vragen. Wat verder naar voren komt, is een breed begrip voor het ontwikkelen van duurzame energie maar ook de zorgen die dit oplevert voor natuur en leefbaarheid.

Meer informatie
Tijdens de veldexcursie zijn er diverse vragen gesteld. De antwoorden op deze (veel)gestelde vragen zijn gepubliceerd op deze website onder vragen en antwoord.

Deze bijeenkomst is mogelijk gemaakt door onderstaande lokale bedrijven

Energiepark A59

Energiepark A59 is een gezamenlijk initiatief van de gemeente Oosterhout en Eneco.

Aanmelden voor nieuwsbrief

Blijf geïnformeerd over Energiepark A59 en meld je aan voor onze nieuwsbrief. Klik hier voor meer informatie.Contact

Slotjesveld 1
4902 ZP Oosterhout
duurzaam@oosterhout.nl

Proclaimer
Privacyverklaring